home-img-small

Cd's

Nada Tarangini - het Geluid van de Stilte

Op verzoek maakte Jacqueline in 2008 een cd-opname van de klanken van de Nada Tarangini. Dit bijzondere muziekinstrument is een echt stilte-instrument. Met zijn vele snaren, die slechts gestemd zijn in 2 tonen, laat het een prachtige golf van klanken horen. Die golf van klanken vormt een waar klanktapijt.

De klanken van de Nada Tarangini ondersteunen je om naar de stilte in jezelf te gaan. Mensen die de cd aanschaften, vertelden de cd voor diverse doeleinden te gebruiken

C:akepathCD Cover - web.jpg

C:akepathCD Inlay - web.jpg

 

  • ondersteuning bij meditatie
  • innerlijke focus bij intuïtief schilderen
  • bij energetische behandelingen
  • ter ontspanning en acclimatisering in thuis- en werksituaties
  • binnen snoezelactiviteiten bij mensen met een verstandelijke beperking

 

Prijs: 10 euro (excl.verzendkosten)

Bestellen en info: info@vrijeklanken.nl

NECTAR - inner silence

Op 6 maart 2016 presenteerde de formatie NECTAR haar eerste cd. De cd bevat 7 live ingespeelde improvisaties en de compositie "Inkeer" van Jacqueline van Koolwijk.

NECTAR bestaat uit Nicole Schmaloer op (alt-)fluit, Jacqueline van Koolwijk op e.piano, nada tarangini, swaramandala en sansula en Percusiem op percussie-instrumenten.  

De sferische muziek op de cd komt, zoals de ondertitel al aangeeft, voort uit innerlijke stilte en hoopt de luisteraar ook weer bij die stilte te mogen brengen.

Titels: Inkeer; Tao; Parel; Gouden Noten; Kosmoï; Samba Sadashiva; Watergolf; Tabula Rasa.

"Verstilling en opwekking!"  "Rivier van Klanken." "Fabelachtig mysterieus, als het leven zelf." (ervaring luisteraar concert Inner Silence)

"Jullie muziek onconditioneert."  "Jullie muziek is als een Schepping." "Deze klanken helen je." "Dit is muziek van en voor de ziel." (ervaring luisteraars na optreden NECTAR bij symposium)

"Een opeenvolging en pianissimo uitgroeiend tot een afwisselend helder dan weer donker maar altijd een organisch klankbeeld van een ongekende schoonheid. De klanken verstierven naar een meditatieve en indrukwekkende stilte." (ervaring luisteraar concert i.k.v. Dag van de Stilte)

1. cd hoes voorkant Nectar jpg compr.voor web.jpg 4. Achterkant Nectar cd hoes titels compr.voor web.jpg

 

 

 

 

 

 

Prijs: 15 euro (excl.verzendkosten)

Bestellen en info: info@vrijeklanken.nl

NECTAR - levenslicht

Vanaf 8 januari 2017 is de tweede cd die de formatie NECTAR opgenomen heeft, te koop. De unieke fotoreeks "Mystic Lights" van natuurfotograaf Ronald Peeters vormde als het ware de partituur voor de live ingespeelde improvisaties die op de cd te beluisteren zijn.

NECTAR werkt nauw samen met Ronald Peeters. Zij ontwikkelden o.a. het programma "Sound Essence of Nature". Dit programma is het beste te omschrijven als een natuurfotoshow-concert, een symbiose tussen Nectar en Leven in verwondering. Het concert ontvouwt zich vanuit een fijnbesnaarde afstemming van de drie uitvoerende musici van Nectar op de poëtische natuurbeelden uit de fotoshow Levenslicht. Lees meer hierover: http://leveninverwondering.com

 

Nectar - Inlay v2 1.jpg inlay 2 cd  binnenkant front (2)-page-001.jpg

Nectar - Traycard v2 1.jpg

 

 

 

 

 

 

Prijs: 15 euro (excl.verzendkosten)

Bestellen en info: info@vrijeklanken.nl

Vijf Gebeden voor orgel

Eén jaar nadat Jacqueline van Koolwijk haar vijfdelige orgelcompositie met de titel "Vijf Gebeden" componeerde is in 2017 de compositie ook op cd uitgebracht.

Geïnspireerd door teksten en afbeeldingen van de Duitse middeleeuwse mystica Hildegard von Bingen, componeerde Jacqueline van Koolwijk in 2016 haar compositie “Vijf Gebeden”. Het vijfdelige werk voor orgel ademt naast eenvoud, ook diepgang. De afzonderlijke delen met de titels Vertrouwen, Kracht, Onderscheidingsvermogen, Verlossing en Licht zijn bruikbaar in of rondom erediensten en andere reflectieve gelegenheden. Ieder deel is een op zichzelf staand klankgebed, direct het innerlijk aanrakend. De vijf delen kunnen echter ook als één compositie vertolkt worden.

“De Vijf Gebeden zijn enkele korte, zeer eenvoudige orgelcomposities. En daar zit juist de kracht van deze muziek. Door deze eenvoud  ervaar je de 5 thema's uit de Scivias van Hildegard von Bingen (Licht - Vertrouwen - Kracht - Onderscheidingsvermogen - Verlossing) als zeer intens. Met eenvoud bedoel ik niet eenvoudig of makkelijk maar puur, tot de essentie doordringen van de 5 thema's.
Deze muziek heeft een verstillende, bezinnende, haast louterende uitwerking op mij. Je komt tot jezelf. De muziek zegt meer dan alleen die noten op papier, het stijgt er ver boven uit. Het zijn 5 pareltjes die iets heel wezenlijks toevoegen aan de orgelliteratuur.”

( ervaring docerend en uitvoerend musicus fluit.)

"Prachtig gespeeld ( kippenvel) en mooie opname! Aanrader!"

"Gevoelens van verdriet, afgewisseld door die van vreugde, vrede en berusting maakte het tot een, voor mij ultieme belevenis. Muziek... een kunstvorm ..eeuwig.. groter dan een mens en ultiem in het laten beleven van emoties van welke aard dan ook! Althans, en dat als compliment, uitgevoerd door musici zoals jullie die muziek een ziel weten te geven. Ik.. geniet dagelijks nog van de prachtige cd en daarvoor veel dank!"

(ervaring n.a.v. bijwonen première-concert en beluisteren cd-opname)

Vijf Gebeden cdhoesje inlay front en label 130x130.jpg Vijf Gebeden traycard back 160x130.jpg

 

 

 

 

 Prijs: 15 euro (excl.verzendkosten)

 Bestellen en info: info@vrijeklanken.nl

De orgelwerken zijn ook te beluisteren op de cd "Hildegard von Bingen Inspiration - Vijf Gebeden". 

 

Hildegard von Bingen Inspiration - Vijf Gebeden

Hildegard von Bingen verliet op 17 september 1179 de aardse wereld. Tijdens haar leven was zij onder meer actief op het gebied van religie, kosmologie, filosofie, compositie en muziekbeoefening, poëzie en plantkunde.Haar gedachtengoed is echter tot in de huidige tijd levend gebleven en is voor velen een bron van tijdloze en universele kennis en inspiratie. Hiervan getuigt ook de cd “Vijf Gebeden”, van de uitvoerende musici Ute Kreidler - sopraan en trio NECTAR, bestaande uit: Nicole Schmaloer - (alt-) dwarsfluit, Jacqueline van Koolwijk – orgel en piano, Percusiem – percussie-instrumenten. 

De muziek op de cd is geheel geïnspireerd door Hildegard von Bingen en verscheen op 17 september 2018.

Jacqueline van Koolwijk componeerde, geïnspireerd door vijf afbeeldingen uit “Scivias“ (“Wisse die Wege”), het eerste theologische visioenenboek van Hildegard von Bingen, “Vijf Gebeden” voor orgel, bestaande uit de delen: Vertrouwen, Kracht, Onderscheidingsvermogen, Verlossing en Licht. Deze korte indringende orgelwerken vormen de rode draad binnen de muziek op de cd en worden afgewisseld met composities van von Bingen en meditatieve improvisaties van het trio NECTAR.  (O frondens virga, O quam mirabilis, Caritas abundat in omnia, Lux aeterna, De Spiritu Sancto.)

Doordrongen van de kracht van de liederen van Hildegard von Bingen en van de afbeeldingen behorend bij haar visioenen, ontvouwde zich de op cd opgenomen muziek spontaan en in het moment. De klanken zijn verstillend, ruimte gevend, energiek, beweeglijk en meditatief.

Door de synergie van de warme, heldere stem van Ute Kreidler met het subtiele spel van NECTAR, kan de luisteraar muziek en afbeeldingen van Hildegard von Bingen op een nieuwe en diep doorleefde manier ervaren.

Luisterfragmenten en meer informatiehttps://www.spirit-antiqua.de/de/weitere-projekte/nectar-inner-silence/

"prachtig en heel helend"  
"heerlijke rustgevende muziek."
"Heerlijk. Vooral naar het orgelspel kan ik uren luisteren."
"De cd raakt me , ik beleef de muziek als tijdloze contemplatie , een bijzondere en heilzame ervaring."
(ervaring luisteraars)

 

cd Cover Hildegard v. Bingen Inspiration Vijf Gebeden.jpg

 

 

 

 Prijs: 15 euro (excl.verzendkosten)

 Bestellen en info:

 info@vrijeklanken.nl

https://www.spirit-antiqua.de/de/cds/

https://www.amazon.de/