home-img-small

 

Als de ziele luistert
spreekt het al een taal dat leeft,
't lijzigste gefluister
ook een taal en teken heeft ...

als de ziele luistert!

Guido Gezelle (1859) Bron: “Kleengedichtjes”

Koorcomposities

Jacqueline schreef 2 koorcomposities geïnspireerd door prachtige gedichten van Guido Gezelle.  Als de ziele luistert  is geschreven voor gemengd koor.  O Wilde en onvervalschte pracht voor gemengd koor met pianobegeleiding.

De stijl waarin de werken geschreven zijn, is sterk beïnvloed door modale schrijftechnieken. De voornamelijk lineaire schrijfwijze, resulteert in harmonieën die variëren van eenvoudig en open, tot complex. De keuze van de lijnen en harmonieën is echter altijd ondergeschikt aan de essentie van de tekst en wat deze bij de lezer, luisteraar, teweeg wil brengen.

De teksten hebben de natuur als thema. De natuur en zijn elementen spiegelt ons mensen wie we in wezen zijn. Wie of wat de kern in ons is en hoe we er contact mee kunnen maken. Wanneer we daarnaar luisteren, wanneer onze ziel daarnaar luistert, en we van daar uit puur en authentiek leven: wezen zoals we wezen moeten, dan ervaren we diepe vreugde.

Uitgever: Proza Musica - Veenendaal, http://www.prozamusica.nl

Mocht je adviezen willen bij de uitvoering, of meer willen weten over de achtergrond van de composities, neem dan gerust contact op.