home-img-small

Actueel

Concert "Vijf Gebeden - Hildegard von Bingen Inspiration" februari 2019

2019 maart 10 Vijf Gebeden-Plakat DIN A3-page-001.jpg

Op zondag 10 maart 2019 zullen Ute Kreidler, sopraan, en het trio NECTAR, het concertprogramma "Vijf Gebeden" ten gehore brengen in Klangraum 21, Alte Papierfabrik, Eduard Man-strasse 3, 67280 Ebertsheim (Dld). Aanvang 17.00 uur.

Het concert wordt gegeven om de uitgave van de cd met de gelijknamige titel te vieren. Deze cd zag op 17 september 2018 het daglicht.

Meer informatie over deze cd-uitgave: scroll een stukje naar beneden in dit actueel-overzicht of kijk bij uitgaven.

Meer infromatie over het concert en uitvoerenden is te vinden op https://www.spirit-antiqua.de/de/weitere-projekte/nectar-inner-silence/

PDf-bestand van uitnodiging: 2019 maart 10 Vijf Gebeden-Plakat DIN A3.pdf

 

 

 

 

 

 

Extra Heelzangbijeenkomst december 2018

cymatics.jpgVoor iedereen die graag kennis wil maken met een Heelzangbijeenkomst en tevens voor degene die wel eens een traject hebben gevolgd en graag nog eens een bijeenkomst bij wil wonen, wordt er op zaterdag 23 maart 2019 een afzonderlijk te volgen Heelzangbijeenkomst georganiseerd.

Tijdens de bijeenkomst gaan we weer bezig met het laten ontvouwen van ademkleuren en van helende tonen, het zingen van een mantra en natuurlijk de altijd weer verrassende geïmproviseerde klankvelden. Het zingen van klankvelden vormt bij iedere Heelzang het hart van de bijeenkomst .

Tijd: 10.30 tot 12.30u Locatie: Gravendaal 1, 6653BR Deest. Kosten: €15,-. Aaanmelden kan tot uiterlijk 19 maart.

Klik hier voor meer informatie over Heelzangbijeenkomsten

 

 

Medewerking aan conferentie NEXT STOP maart 2019

De Kom 3 Joppe Fotografie compr.voor web.jpg

Op 10 april 2019 zal o.a. Vrije Klanken, Jacqueline van Koolwijk,  een workshop "Klank als Communicatiemiddel" aanbieden binnen conferentie NEXT STOP. 

Next Stop is een conferentie voor iedereen die werkt met mensen met een beperking óf dat wil gaan doen. Er zal ruimschoots aandacht zijn voor cultuur in het speciaal onderwijs, vso en praktijkonderwijs. Noteer de datum in je agenda en meld je aan!

Locatie en tijd: Antropia, Hoofdstraat 8, 3776 MH Driebergen-Zeist. Van 10.00 tot 16.00u. Kosten: €70

Meer informatie en hoe je je kunt opgeven voor deze dag, is te vinden op de website van LKCA:  https://nextstop.lkca.nl/

 

 

Mantra's Zingen & Meditatie december 2018

uitnodging algemeen-page-001.jpg"Mantra.

Klanken trommelvliesstrelend celtrillend melodieus reinigend zwevend

langzaam wegglijdend innerlijke schoonheid verklankend"

(ervaring in dichtvorm deelnemer  Meditatief Zingen)

In 2019 zijn er weer een aantal prachtige bijeenkomsten gepland om samen mantra's te zingen en te mediteren op bijzondere locaties. Omdat iedere bijeenkomst plaats vindt op een andere locatie, kunnen we ervaring opdoen in het zingen in ruimtes met een uiteenlopende acoustiek: kleine kerkjes, oude ambachtelijke plekken...

Laat je verrassen hoe het samenspel van de klanken en de acoustiek van de ruimte om je heen, de verbinding met je eigen innerlijke ruimte en de innerlijke stilte kan versterken.

Lees meer over wat gaan we doen en wat je kunt verwachten op de pagina Mantra's Zingen & Meditatie of download: uitnodiging voorjaar 2019 met data en locaties

Data en locaties

Zaterdag 6 april 2019 10.30 – 12.00u Stoomgemaal De Tuut, De Tuut 1, 6629 AA Appeltern
Zaterdag 11 mei 2019 10.30 – 12.00u protestantse kerk,  Kerkpad 11, Horssen

 

 

 

We vragen een kleine onkostenvergoeding, ca. €10. De onkosten kunnen echter per locatie verschillen. Hiervoor graag contact opnemen met Vrije Klanken. Opgave vooraf is noodzakelijk.

 

Stiltewandeling & Klankveld zingen december 2018

shutterstock_70647817 (compr. voor web).jpg

Stiltewandeling. Stap voor stap komen gedachten tot rust. Stiller en ontvankelijker. Horend wat om en in je is. Met iedere stap meer verbonden. Meer luisterend naar de stille Stem die in jou, die in alles is. Klankveld zingen. Stil staan. Ademkleuren, tonen, melodieën, harmonieën ontvouwen zich op het ritme van onze adem. Als vanzelf, natuurlijk, vrij. Een klankveld wordt hoorbaar en brengt ons, alsook het landschap om ons heen, in een natuurlijke, harmonieuze trilling. Alles en iedereen zingt zijn eigen lied. Alles wordt hoorbaar als één symfonie, welke telkens weer verwondert. Wandel en zing je mee?

Dinsdag 28 mei 2019, omgeving Kapelberg Bergharen. Dinsdag 18 juni 2019,  omgeving Doddendael Ewijk. Tijden: Verzamelen: 19.00u, Vrije Klanken, Gravendaal 1, 6653BR Deest. We rijden gezamenlijk naar en van de wandellocatie. We wandelen van: 19.30u tot ca. 20.45u. 

Kosten: €10 p.p. Begeleiding: Jacqueline van Koolwijk (musicus, muziektherapeute) & André Janssen (streekgids, dichter). Opgave & informatieinfo@vrijeklanken.nl, 0487-511568. Zie ook de flyer: Stiltewandeling en Klankveld Zingen 2019.pdf

 

Concert NECTAR inner silence januari 2019

Nusantara Bussum2 25052015 compr. voor web 2.jpg

Het trio NECTAR geeft "Inner Silence" concerten op diverse locaties in het land.

Zij zijn zij te beluisteren:

Zondag 27 januari 2019 - De Engel - Vrijzinnig Huizen,  César Francklaan 13, 1272 EC Huizen. Aanvang: 15.00u. Meer informatie: https://www.engel-huizen.nl/nieuws

Zaterdag 21 september 2019 - op uitnodiging van Krishnamurti Vereniging Nederland - Ommen

Op aanvraag biedt NECTAR een concert op uw locatie, binnen uw evenement / bijeenkomst / viering. Neem gerust contact op: info@vrijeklanken.nl  

 

De Heelzang - traject van 6 bijeenkomsten februari 2019

musicerende engelen St Jan Den Bosch (3).jpg

 

“Een verfrissende en pure benadering van klank en muziek, die ons dichter bij de Bron en in de Eenheid brengt."

"Echt, authentiek, ieder zichzelf.” “Samenvallen met elkaar.”

“Aardend, verstillend en veel plezier.”

“Bijeenkomsten vol inspiratie.”

(Ervaringen van deelnemers)

 

Heerlijk vrij en bezield zingen binnen de maandelijkse bijeenkomsten van de Heelzang.  Zingen binnen De Heelzang is zingen als heling, meditatie en inspiratie voor lichaam, hart en ziel. Tijdens de bijeenkomsten gaan we o.a. bezig met: het laten ontvouwen van ademkleuren en van helende langgerekte tonen, het zingen van mantra's / eenvoudige melodieën en  geïmproviseerde klankvelden.

Het zingen van klankvelden vormt het hart van de Heelzangbijeenkomsten en is iedere keer weer verrassend, nieuw, verdiepend, innerlijk verstillend en ruimte gevend, aldus de ervaring van deelnemers.

De gezongen klanken worden instrumentaal ondersteund op o.a. swaramandala, nada tarangini, tamboura.

Vanaf september 2019 start er wederom een Heelzang-traject van 6 maandelijkse bijeenkomsten. Data: zullen t.z.t. bekend gemaakt worden.  Tijd: 10.30 - 12.30u. Kosten: € 90,- voor 6 bijeenkomsten van 2 uur. Interesse? Neem contact op voor meer informatie.

 

Uitgave nieuwe cd Ute Kreidler i.s.m. trio NECTAR 17 september 2018

cd Cover Hildegard v. Bingen Inspiration Vijf Gebeden.jpg

Hildegard von Bingen verliet op 17 september 1179 de aardse wereld. Tijdens haar leven was zij onder meer actief op het gebied van religie, kosmologie, filosofie, compositie en muziekbeoefening, poëzie en plantkunde. Haar gedachtengoed is echter tot in de huidige tijd levend gebleven en is voor velen een bron van tijdloze en universele kennis en inspiratie.

Hiervan getuigt ook de cd “Hildegard von Bingen Inspiration - Vijf Gebeden”, van de uitvoerende musici Ute Kreidler - sopraan en trio NECTAR, bestaande uit: Nicole Schmaloer - (alt-) dwarsfluit, Jacqueline van Koolwijk – orgel en piano, Percusiem – percussie-instrumenten.

De muziek op de cd is geheel geïnspireerd door Hildegard von Bingen en verschijnt op 17 september 2018.

Lees meer over de inhoud van deze cd: 2018-9-17 Uitgave nieuwe CD NL.pdf

Beluister enkele audiofragmenten: https://www.spirit-antiqua.de/de/weitere-projekte/nectar-inner-silence/

Meer over de samenwerking tussen sopraan Ute Kreidler en trio NECTAR, zie  https://www.spirit-antiqua.de/en/more-projects/with-nectar-innersilence/

 

Kosten: €15 incl. BTW, excl. verzendkosten

De cd is verkrijgbaar via:

Het concertprogramma "Vijf Gebeden" word uitgevoerd op:

  • zondag 10 maart 2019, aanvang 17 uur,  in Klangraum 21, Alte Papierfabrik, Eduard Man-strasse 3, 67280 Ebertsheim (Dld)

  • zondag 13 oktober 2019 in de Cellebroederskapel, Cellebroedersstraat 4, 6211PK Maastricht

Ute Kreidler en trio NECTAR.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Promotiefilms van Sound Essence of Nature september 2018

SOUND ESSENCE OF NATURE concept flyer-page-001.jpgDe afgelopen maanden zijn we druk doende geweest om een tweetal fraaie promotiefilms te maken van de voorstelling Sound Essence of Nature, zodat iedereen direct een impressie kan krijgen van de unieke synergie tussen de (macro) natuurfoto's van Ronald Peeters van Leven in Verwondering  en de verklanking daarvan door het trio NECTAR. 

Promofilm Sound Essence of Nature - World Wide Web

Promofilm Sound Essence of Nature - Light of Life (Levenslicht)

Meer informatie over Leven in Verwondering / fotograaf Ronald Peeters i.s.m. NECTAR: 

https://leveninverwondering.com/content/natuurconcert-sound-essence-nature

 

Evenwicht in Beweging - synergie van inspirerende kunst, beweging en klanken maart 2019

flyer evenwicht in beweging klankmeditatie (concept 3)-page-001.jpgEen prachtig en uniek initiatief! Bewegingssessies en klankmeditaties rondom meditatieve kunstwerken van Perpetermobile. Alles draait om evenwicht in beweging.

Wanneer je kijkt naar de mobielen van de hand van kunstenaar Peter Huibers, zie je dat ze voortdurend in beweging zijn. Tegelijkertijd zijn ze verstillend en in evenwicht.

In 2 op elkaar afgestemde en ondersteunende delen draait bij Evenwicht in Beweging alles om beweging en evenwicht:

  • We starten met een bewegingssessie waarin een yoga-, Tai Chi, of Qigong-docent je d.m.v. bewust gekozen bewegingen begeleidt om het evenwicht in jezelf te herkennen en te ervaren. (Deze bewegingssessie kan begeleid worden met live muziek.)
  • Aansluitend volgt een klankmeditatie. De musici laten klanken ontvouwen geïnspireerd door de bewegingen van de mobiel en door stilte, ruimte en beweging.

De mobiel, de bewegingssessie en de klankmeditatie zijn middelen om de kwaliteiten van stilte, ruimte en evenwicht in onszelf te herkennen, zodat we er in het alledaagse leven makkelijker mee in contact kunnen komen en blijven.

Mobiel ontwikkeld door kunstenaar: Peter Huibers (www.perpetermobile.nl).

Uitvoerende musici KlankMeditatie: Jacqueline van Koolwijk en Cornelia Wiemers (www.crescenda.nl) op o.a. snaar- en percussie-instrumenten 

Interesse om zelf een bijeenkomst Evenwicht in Beweging te organiseren? Neem contact op.

 

Kerkorgelbezoek leerlingen z.m.l.k-scholen december 2018

Ook dit jaar konden vele leerlingen van diverse z.m.l.k.-scholen uit Nijmegen, Gennep, Tiel, Groesbeek en Druten, de klanken van een kerkorgel en de entourage van een kerkgebouw beleven.

Op donderdag 14 december 2017 vond er een kerkorgelbezoek plaats in de Lourdeskerk aan de Hatertseweg te Nijmegen, met speciale aandacht voor ernstig meervoudig beperkte leerlingen. Op vrijdag 15 december vond een dergelijk concert plaats in de Ewaldenkerk te Druten.

Op vrijdag 14 december 2018 vond er wederom een kerkorgelbezoek plaats in de Ewaldenkerk aan de Kattenbrug te Druten.

De foto's geven een sfeerimpressie van de afgelopen jaren, maar deze foto's kunnen niet tippen aan de intense beleving van de leerlingen.

kerkorgel druten dec 2014 compr..jpg kerkorgel druten dec 2014 compr..jpg 20130913-Albertine Martijn-9502.jpg kerkorgel druten dec2014  compr..jpg concert 17dec2015 Nijmegen.jpg concert 13dec2016 Nijmegen.JPG
 

Oudere berichten

Benieuwd naar aankondigingen of reflecties van evenementen die Vrije Klanken al wat langer geleden heeft aangeboden? Klik dan hier voor gearchiveerde berichten.