Stilte- & Klankwandeling i.k.v. Dag van de Stilte

De Dag van de Stilte valt ieder jaar op de laatste zondag in oktober. Dit jaar is dat dus op 29 oktober. In heel Nederland worden er die dag diverse activiteiten georganiseerd waarin Stilte centraal staat. Vrije Klanken organiseert die ochtend een Stilte- & Klankwandeling. https://dagvandestilte.nl/stilte-klankwandeling-resoneer…/

Een wandeling in de natuur brengt je tot rust. Je denken wordt stiller; je ervaart vrijwel direct harmonie. Harmonie is de aard van de natuur waaraan wij ons kunnen laven. Wanneer we ons door een stille wandeling verbinden met de natuur, resoneren we als vanzelf mee met haar harmoniserende trilling.

Wanneer we vanuit die ontstane stilte lange tonen laten klinken d.m.v. onze stem, wordt die harmonie voor onszelf en een ieder hoorbaar, manifest. Door het klankveld dat zich heel natuurlijk door het gezamenlijk klinken ontvouwd, weten we ons nog sterker en bewuster verbonden met de enorme Wijsheid die opgeslagen ligt in de Natuur. En wij zelf zijn ook die Natuur! Die resonantie horen en ervaren geeft een diepe Vreugde, herkenning en her-innering. Het verheft onze trilling, alsook die van de mensen en de natuur waarmee we leven.

Opzet:
Na een korte introductie volgt een gedicht voorgedragen door André Janssen. Het gedicht is afgestemd op de locatie en de energie waarin we gaan wandelen en is ter herinnering aan een kwaliteit in onszelf en de Natuur.
Stille wandeling waarin we 3 x een korte tijd zullen stil staan om samen een klankveld te laten ontvouwen met onze stem (Jacqueline van Koolwijk begeleidt het klankveld zingen.)
Afsluiting met wederom het gedicht .
Tijden: We wandelen van: 10.30u tot ca. 12u. We gaan ieder afzonderlijk naar de wandellocatie. Preciese gegevens van die locatie ontvang je na opgave.

Kosten: €10 p.p. Begeleiding: Jacqueline van Koolwijk (musicus, muziektherapeute) & André Janssen (streekgids, dichter). Opgave & informatie: info@vrijeklanken.nl, 0487-511568.