CD’s

Nada Tarangini – het Geluid van de Stilte

Op verzoek maakte Jacqueline in 2008 een cd-opname van de klanken van de Nada Tarangini. Dit bijzondere muziekinstrument is een echt stilte-instrument. Met zijn vele snaren, die slechts gestemd zijn in 2 tonen, laat het een prachtige golf van klanken horen. Die golf van klanken vormt een waar klanktapijt.

De klanken van de Nada Tarangini ondersteunen je om naar de stilte in jezelf te gaan. Mensen die de cd aanschaften, vertelden de cd voor diverse doeleinden te gebruiken

  • ondersteuning bij meditatie
  • innerlijke focus bij intuïtief schilderen
  • bij energetische behandelingen
  • ter ontspanning en acclimatisering in thuis- en werksituaties
  • binnen snoezelactiviteiten bij mensen met een verstandelijke beperking

Prijs: 10 euro (excl.verzendkosten)

Bestellen en info: info@vrijeklanken.nl


NECTAR – inner silence

Op 6 maart 2016 presenteerde de formatie NECTAR haar eerste cd. De cd bevat 7 live ingespeelde improvisaties en de compositie “Inkeer” van Jacqueline van Koolwijk.

NECTAR bestaat uit Nicole Schmaloer op (alt-)fluit, Jacqueline van Koolwijk op e.piano, nada tarangini, swaramandala en sansula en Percusiem op percussie-instrumenten.  

De sferische muziek op de cd komt, zoals de ondertitel al aangeeft, voort uit innerlijke stilte en hoopt de luisteraar ook weer bij die stilte te mogen brengen.

Titels: Inkeer; Tao; Parel; Gouden Noten; Kosmoï; Samba Sadashiva; Watergolf; Tabula Rasa.

Prijs: 15 euro (excl.verzendkosten)

Bestellen en info: info@vrijeklanken.nl


NECTAR – levenslicht

Vanaf 8 januari 2017 is de tweede cd die de formatie NECTAR opgenomen heeft, te koop. De unieke fotoreeks “Mystic Lights” van natuurfotograaf Ronald Peeters vormde als het ware de partituur voor de live ingespeelde improvisaties die op de cd te beluisteren zijn.

NECTAR werkt nauw samen met Ronald Peeters. Zij ontwikkelden o.a. het programma “Sound Essence of Nature”. Dit programma is het beste te omschrijven als een natuurfotoshow-concert, een symbiose tussen Nectar en Leven in verwondering. Het concert ontvouwt zich vanuit een fijnbesnaarde afstemming van de drie uitvoerende musici van Nectar op de poëtische natuurbeelden uit de fotoshow Levenslicht. Lees meer hierover: http://leveninverwondering.com

Prijs: 15 euro (excl.verzendkosten)

Bestellen en info: info@vrijeklanken.nl


Vijf Gebeden voor orgel

Eén jaar nadat Jacqueline van Koolwijk haar vijfdelige orgelcompositie met de titel “Vijf Gebeden” componeerde is in 2017 de compositie ook op cd uitgebracht.

Geïnspireerd door teksten en afbeeldingen van de Duitse middeleeuwse mystica Hildegard von Bingen, componeerde Jacqueline van Koolwijk in 2016 haar compositie “Vijf Gebeden”. Het vijfdelige werk voor orgel ademt naast eenvoud, ook diepgang. De afzonderlijke delen met de titels Vertrouwen, Kracht, Onderscheidingsvermogen, Verlossing en Licht zijn bruikbaar in of rondom erediensten en andere reflectieve gelegenheden. Ieder deel is een op zichzelf staand klankgebed, direct het innerlijk aanrakend. De vijf delen kunnen echter ook als één compositie vertolkt worden.

Prijs: 15 euro (excl.verzendkosten)

Bestellen en info: info@vrijeklanken.nl


Hildegard von Bingen
Inspiration – Vijf Gebeden

Hildegard von Bingen verliet op 17 september 1179 de aardse wereld. Tijdens haar leven was zij onder meer actief op het gebied van religie, kosmologie, filosofie, compositie en muziekbeoefening, poëzie en plantkunde. Haar gedachtengoed is echter tot in de huidige tijd levend gebleven en is voor velen een bron van tijdloze en universele kennis en inspiratie. Hiervan getuigt ook de cd “Vijf Gebeden”, van de uitvoerende musici Ute Kreidler – sopraan en trio NECTAR, bestaande uit: Nicole Schmaloer – (alt-) dwarsfluit, Jacqueline van Koolwijk – orgel en piano, Siem Ranoesetiko – percussie-instrumenten. 

De muziek op de cd is geheel geïnspireerd door Hildegard von Bingen en verscheen op 17 september 2018.

Jacqueline van Koolwijk componeerde, geïnspireerd door vijf afbeeldingen uit “Scivias“ (“Wisse die Wege”), het eerste theologische visioenenboek van Hildegard von Bingen, “Vijf Gebeden” voor orgel, bestaande uit de delen: Vertrouwen, Kracht, Onderscheidingsvermogen, Verlossing en Licht. Deze korte indringende orgelwerken vormen de rode draad binnen de muziek op de cd en worden afgewisseld met composities van von Bingen en meditatieve improvisaties van het trio NECTAR.  (O frondens virga, O quam mirabilis, Caritas abundat in omnia, Lux aeterna, De Spiritu Sancto.)

Doordrongen van de kracht van de liederen van Hildegard von Bingen en van de afbeeldingen behorend bij haar visioenen, ontvouwde zich de op cd opgenomen muziek spontaan en in het moment. De klanken zijn verstillend, ruimte gevend, energiek, beweeglijk en meditatief.

Door de synergie van de warme, heldere stem van Ute Kreidler met het subtiele spel van NECTAR, kan de luisteraar muziek en afbeeldingen van Hildegard von Bingen op een nieuwe en diep doorleefde manier ervaren.

Luisterfragmenten en meer informatiehttps://www.spirit-antiqua.de/de/weitere-projekte/nectar-inner-silence/

Prijs: 15 euro (excl.verzendkosten)

Bestellen en info: info@vrijeklanken.nl
https://www.spirit-antiqua.de/de/cds/

“Rust, stilte en fijnzinnige intensiteit kenmerken het album ‘Vijf gebeden’. Hierop worden telkens de laatste klanken van de orgelwerken van Jacqueline van Koolwijk opgenomen in de tussenliggende stiltes, waaruit de eerste klanken van de liederen van Hildegard von Bingen uit het niets tevoorschijn lijken te komen. Deze aanpak en de fijnzinnige uitvoering van de vier hoog afgestemde musici maken de verschillende delen tot één intens mooi muzikaal geheel.” – Titia ten Bosch