Muziek bij gelegenheden

Vrije klanken verzorgt op aanvraag muziek bij diverse en uiteenlopende gelegenheden, zoals exposities, lezingen, yogalessen, meditatieve bijeenkomsten, stiltewandelingen, rouw-, trouw- of andere rituelen.  De muziek kan bestaan uit bestaande composities, alsook uit improvisaties.

Improvisaties kunnen begrepen worden als verklankingen van wat op die situatie, op die plek en dat moment aan de orde is. Op deze manier brengt de muziek je in verbinding met wat er bij die bepaalde gelegenheid wezenlijk toe doet. Tevens wordt de sfeer van dat moment, door de klanken ondersteund en verdiept.

De muziek kan bestaan uit solo-spel van Jacqueline van Koolwijk op bijvoorbeeld: piano, orgel, sansula (duimpiano), klankbuizen en/of -schalen, swaramandala en/of nada tarangini. Jacqueline werkt graag samen met mede musici die de kunst van het omzetten van energie in klanken verstaan.

Het duo Jacqueline van Koolwijk en Nicole Schmaloer (klankpedagoge en (alt-)fluitiste) verzorgen bijeenkomsten waarin Stilte en Meditatieve Muziek centraal staan. Jacqueline en Nicole willen graag mensen ‘terug’ brengen naar de stilte in hunzelf. Naar de ware essentie van het bestaan. Dit doen zij door middel van meditatieve muziek en verstilling. Door met aandacht in het moment zelf te zijn, in contact met de ruimte en de aanwezigen. 

Een beschrijving van het aanbod van het duo, is hier te lezen: Beschrijving aanbod Ruimte voor Stilte en Meditatieve Muziek

Zowel Nicole en Jacqueline hebben onderdeel uitgemaakt van trio NECTAR. Centraal in dit niet meer actieve trio, stond het vVrij musiceren vanuit innerlijke Stilte en waarmee de mudici de luisteraar de mogelijkheid bieden om in verbinding te zijn met innerlijke Stilte. Trio NECTAR heeft meegewerkt aan 3 cd-uitgaven: NECTAR – inner silenc, NECTAR – Levenslicht, Hildegard von Bingen Inspiration – Vijf Gebeden (Zie ook bij CD-uitgaven).

Het muzikale aanbod wordt altijd afgestemd op uw wensen. Neem gerust vrijblijvend contact op.