Jacqueline van Koolwijk

Jacqueline van Koolwijk, musicus en muziektherapeute, adviseert, begeleidt en inspireert mensen op het gebied van innerlijke groei vanuit haar eigen bedrijf Vrije Klanken.

Haar werkzaamheden bestaan uit het ontwikkelen en aanbieden van gastlessen, workshops, cursustrajecten, individuele sessies/lessen, composities, en boekuitgaven. Tevens begeleidt / dirigeert zij koren en treedt geregeld op als uitvoerend musicus in diverse ensembles. Jacquelines aanbod is gericht op zowel medewerkers binnen zorg- en onderwijsinstellingen, als op particulieren.

Musiceren, het bespelen van en improviseren op muziekinstrumenten, bewustwording van de helende effecten van adem, stem en muziekinstrumenten, zingen, luisteren, je laten inspireren door bestaande composities en uitspraken van componisten en musici. Het zijn effectieve, creatieve, de totale-mens-aansprekende en vooral speelse en vreugde schenkende middelen die centraal staan in Jacquelines aanbod.

Jacqueline van Koolwijk is gediplomeerd docerend musicus, uitvoerend musicus en muziektherapeute. Zij heeft ruime werkervaring in al deze werkgebieden.

Naast muziek, is zij bijzonder geïnteresseerd in bewustzijnsontwikkeling, meditatie, religies, natuur, geneeskrachtige effecten van kruiden en voedsel.

Jacqueline schreef 3 boekenMuziek en Snoezelen en Klank als Communicatiemiddel waarin adviezen en ideeën voor activiteitenbegeleiders in de zorg aan mensen met een zeer ernstige verstandelijke beperking, en Muziek, Natuurlijk! (boek en cd) met muziekactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking en hun begeleiders.

Koorcomposities van haar hand zijn: Als de ziele luistert, voor gemengd koor, en O wilde en onvervalschte pracht, voor gemengd koor en piano (uitgeverij “Proza Musica”- Veenendaal), Zacht is uw hand, o windeke, voor gemengd koor en piano en Gij badt op eenen berg  voor gemengd koor (uitgegeven in eigen beheer J.van Koolwijk – Deest).

Cd-uitgaven met composities en opnames van Jacqueline van Koolwijk zijn: Vijf Gebeden voor orgel (2017) en  Nada Tarangini – het geluid van de Stilte (2008). I.s.m. trio NECTAR verschenen de cd’s: NECTAR – inner silence (2016), NECTAR – levenslicht (2017) en Hildegard von Bingen Inspiration – Vijf Gebeden (2018) i.s.m. Ute Kreidler (sopraan) en NECTAR.