Meditatief Concert – Vijf Gebeden (orgel) afgewisseld met improvisaties op fluit

In dit meditatieve concert is er Ruimte voor Stilte en Meditatieve Muziek. Jacqueline van Koolwijk, musicus en muziektherapeute en Nicole Schmaloer, fluitiste en klankpedagoge, willen graag mensen ‘terug’ brengen naar de stilte in hunzelf. Naar de ware essentie van het bestaan. Dit doen zij door middel van meditatieve muziek en verstilling. Door met aandacht in het moment zelf te zijn, in contact met de ruimte en de aanwezigen.

Op zondag 15 mei 2022 in de R.K. kerk te Beuningen (Gld) is er ook Ruimte voor Stilte en Meditatiev MuziekDeze bijeenkomst is als een meditatiesessie, waarin de klanken van de vijfdelige orgelcompositie “Vijf Gebeden” afgewisseld met improvisaties op fluit, de aanwezigen in meditatie zullen leiden. 

Dit meditatieve concert is geïnspireerd door het universele en tijdloze gedachtengoed van Hildegard von Bingen.

Jacqueline van Koolwijk componeerde, geïnspireerd door vijf afbeeldingen uit “Scivias“ (“Wisse die Wege”), het eerste theologische visioenenboek van Hildegard von Bingen, “Vijf Gebeden” voor orgel, bestaande uit de delen: Vertrouwen, Kracht, Onderscheidingsvermogen, Verlossing en Licht.

Deze korte indringende orgelwerken, uitgevoerd door de componiste zelf,  vormen de rode draad binnen dit concert. De delen uit de orgelcompositie worden afgewisseld met meditatieve improvisaties, afgestemd op de orgelwerken en de ruimte van de  Corneliuskerk, door Nicole Scmaloer op o.a. fluiten.  Tussen de instrumentale gedeelten is er ruimte voor verstilling.

Tijd: van 14u tot 15u . Iedereen is van harte welkom! Toegang geschied op basis van een vrije gift.

Meer informatiehttps://www.johannesxxiii.nl/2-algemeen/685-vijf-gebeden

Beschrijving aanbod Ruimte voor Stilte en Meditatieve Muziek.